Met een duizenddingendoekje
Dwaal ik door donkere gangen en elk vergeten hoekje
In het doolhof van mijn zijn kom ik duizend dingen tegen
Wat stof ik af, haal ik weg of moet ik nog iets mee

Terughoudend en voorzichtig
Angstig kwetsbaar diep verscholen
Pel ik laag voor laag mijn bescherming af
Overleven door volhouden, dat was mijn kracht

Verward en onzeker
Kijk ik op mezelf neer
Dan overvalt de heftigheid en pijn
Dat wat ik voelde maar niemand zag

Het verleden doordrenkt het heden
Sporen die in het heden zichtbaar zijn
Niet uit te wissen
Of te blijven ontkennen dat ze er zijn

Als een ruwe steen dat in het water
Slijt door de stroming en getijden
Met uiteindelijk geen scherpe randjes meer
Sporen zijn achtergelaten niet weg gesleten
Ingeslepen als afdruk van het verleden

Week van de poezie. Kalender 23 januari 2018 met een tekst van Ramses Shaffy uit het lied Als het Stormt. Als het stormt in je hoofd. Ga mee, ga mee. Met de storm die je voert naar een andere zee. En verzet je maar niet tegen 't verdriet. Want de tijd zal 't getij weer keren.
Week van de poezie 2018. Afbeelding kalender 23 januari met een tekst van Ramses Shaffy uit het lied Als het Stormt. Als het stormt in je hoofd. Ga mee, ga mee. Met de storm die je voert naar een andere zee. En verzet je maar niet tegen ’t verdriet. Want de tijd zal ’t getij weer keren.

Een gedachte over “Duizenddingendoekje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s