Lachen, strekken, huilen, krampen, zweten, last van licht, misselijk, wanen, geluiden gaan dwars door mijn hoofd, duizelig, verdrietig… en vooral pijn.

image

We zijn vijf weken verder en ik slik 5mg baclofen minder. Mijn lichaam is het er nog niet mee eens. Na de gedreven poging om 10mg minder te slikken en mijn rechterkant vervolgens twee keer in spierverkramping is geraakt.

Dat voelt alsof iemand een zenuw via mijn grote teen, mijn knie, door mijn rug eruit probeert te trekken en die zenuw blokkeert dan in mijn heup in totale spierverkramping. Tegelijkertijd wordt geprobeerd om de zenuw vanuit mijn rechter middelvinger, via mijn elleboog en nek uit mijn schouderblad te trekken. Nu komen er tot eind april geen veranderingen in de medicatie. Nu eerst bijkomen.

In mijn rechterarm en -been zitten nu te strak gespannen elastiekjes. Af en toe verschiet er eentje … -AU- Na inspanning zijn de elastiekjes te gespannen en blijven ze spastisch heen en weer gaan. Bij rust schieten de elastiekjes los en dat is ook echt geen fijn gevoel kan ik zeggen.

Niets doen is geen optie. Dan weet ik zeker dat de weg terug nog veel lastiger gaat worden. Elke dag loop ik met mijn krukken een paar keer heen en weer door het huis.

Ik moet er niet te lang bij stil staan dat zelfs dat al een hele onderneming is. Dat doet zeer. Dan bijt ik op mijn lip. Even slikken. Soms rolt er een traan. En dan dapper weer door. Aangekomen in de serre wordt ik altijd begroet door een kat. Even kletsen met manlief en weer terug. Wil het niet dat negen van de tien keer mijn rechterbeen dan blijft staan. Dan kijk ik en zie ik mijn been met mijn knie en voet naar binnen gedraaid staan. “Kijk dat beentje!!” wordt er geroepen en dan schieten we samen in de lach. Dan zeg ik, ‘neem jij mijn been even mee? Mag jij me weer terug in bed helpen’.

Het is moeilijk. Niemand kan zeggen hoe het zal gaan. Waar ik ga uitkomen. Wat er wel gaat lukken of niet. Trial en error.
Het vraagt doorzetten en volhouden… laten we daar nu inmiddels heel goed in zijn geworden
image

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s