December, een maand vol feestdagen en vooral veel lekkers! Hoe simpel, maar het maakt ook weer pijnlijk duidelijk.

‘Hoe is het met je?’
“Heb je even.”
Dat werd steeds vaker mijn reactie. Met een knipoog. Maar eigenlijk wel serieus, om het onderwerp maar niet te beladen te maken. De laatste twee jaar zijn er steeds meer beperkingen bij gekomen. Zeker de optelsom maakt dat mensen toch op een gegeven moment afhaken en het niet meer kunnen bijhouden. Nog begrijpelijk ook … het is ook veel, wij kunnen het zelf nog nauwelijks bevatten.

Gisteravond was er zo’n confronterend moment. Pepernoten…hmmmmm… en het liefst van de warme bakker. Zelf stond ik rond deze tijd altijd in de keuken. Speculaas en gevulde speculaas bakken. Zelfs een keer geprobeerd om een banketstaaf en taaitaai te maken. Dat bleef bij proberen trouwens!
image

Ik heb één pepernoot op.
Mooi bros en heerlijk van smaak.
Helaas blijft het er bij één.
Eerst komen er blaasjes op mijn lippen, mijn tong wordt dik. Mijn klieren in mijn keel zetten op. Jeukende slijmvliezen in mijn neus, ogen, oren. Even praat ik met een dikke keel. Langzaam trekt het weg. En dat van één pepernoot … maar hij was wel lekker!

Een gedachte over “Pepernoten!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s