image
Het begon met het ontstaan van een witte plek bovenop mijn voet. Dat is de afgelopen maand snel verslechterd. Binnen tien minuten is mijn rechtervoet verkleurd van wit, naar gezwollen, blauw met rode vlekken en kleurt mijn linkerteen inmiddels ook blauw.

Wanneer ik lig, trekt de verkleuring en de zwelling weg. Helaas…de pijn blijft. Zenuwpijn… het gevoel alsof de zenuw onder mijn grote teen bloot ligt. Ik kan er geen aanraking of druk op verdragen.

De huisarts heeft overlegd met de pijnarts. Het zou weleens dystrofie kunnen zijn. Na drie weken verdovende zalf, ontstekingsremmende pijnstillers en vitamine C-1000 neigt de pijnarts toch niet naar dystrofie. Ik word doorverwezen naar vaatchirurgie. Zou er een probleem zijn met de vaten?

De pijn belemmert mij enorm. Het vraagt alle energie, energie die ik niet heb. Mijn voet belasten gaat niet. Maar hoe kan ik dan lichamelijk mijn belasting toch gaan opbouwen. Ik moet blijven bewegen. De fysiotherapeut heeft krukken meegenomen. Ik ga wandelen zonder mijn voet te belasten (??). Dit vraagt kracht uit mijn armen. Drie keer per dag twee minuten.

Weer een beperking erbij. Pijn. Medicatie. Hulpmiddelen. Onderzoeken.

En weer wordt vervolgd…

image
Mijn voeten na tien minuten zitten.

“De medische wetenschap heeft tot heden geen verklaring voor dystrofie kunnen vinden. Wel weten we dat het een ernstige ontregeling betreft van het sympatische en parasympatische zenuwstelsel. Dit deel van het zenuwstelsel functioneert zelfstandig, met onze wil kunnen we geen invloed op dit deel van ons zenuwstelsel uitoefenen.” http://www.neuraaltherapie.nl/dystrofie.htm

2 gedachten over “Weer wat (pijn) erbij 😯

  1. Tjee wanneer stopt dit je zou denken is er al niet genoeg fout aan je lijf.
    Begin je eindelijk een beetje op te bouwen komt er weer wat anders bij.
    Ik heb met je te doen weet even niet wat ik moet zeggen. Ik denk aan je 💕en kom maar snel weer even buurten.💋

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s