… die het mogelijk maken om thuis te zijn.

En dan ben ik na vijf maanden thuis. Ook thuis zijn krijgt nu een hele andere invulling. Waar ik vanaf vorig jaar april steeds meer tijd van de dag boven op bed doorbracht. Kan ik op dit moment niet naar boven. Er staat een bed in de woonkamer. Een papegaai bedheffer en een bedtafel. Er zijn handgrepen in de wc aangebracht en er is een toiletverhoger. Eerst stond er alleen een rolstoel in de woonkamer. Daarbij nu een rollator -met afneembare zaklamp én boodschappentasje-. Een badkruk om mij te kunnen wassen aan de gootsteen in de keuken.
Zo raken wij thuis in weer een andere wereld van de zorg, terminologie en mogelijkheden.
De laatste ‘aanwinst’ is een dekenboog. Een verademing voor mijn rechteronderbeen en voet. Ik krijg steeds meer zenuwpijn en kan de druk van het dekbed niet meer verdragen. Er komt elke dag iemand om mij te verzorgen. Ook hebben we iemand gevonden voor hulp in het huishouden. Ons kwetsbaar opstellen en vragen om hulp, dat zijn niet onze sterkste punten. Dit is een harde leerweg, wij leren snel bij, of wij dat nu willen of niet. Het enige dat wij nu nog kunnen doen is openstaan voor de mogelijkheden die er zijn en alles inzetten om de zorg, de verzorging en het huishouden te kunnen regelen, zodat ik wel thuis kan zijn.

image
afbeelding: http://www.aldi.nl/aldi_rollator_48_5_16199_27354.html
image
afbeelding: orthocor.nl

Een gedachte over “Het zijn de aanpassingen …

  1. Helaas zijn deze dingen nodig om thuis te kunnen zijn,maar je bent thuis daar waar je toch het liefst wil zijn. Dicht bij degene waar je van hou.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s