Het maken van lijstjes, het inpakken van de spullen, het voorbereiden van de reis. Afscheid nemen van familie voor nu. Loslaten, ongeloof, zorgen voor de juiste papieren. Verdriet. Het afstemmen met de verzekeraar en vooral op naar het onbekende…  

Het aftellen is begonnen. Eerst was het nog ‘volgende week om deze tijd’, maar de dag nadert, over drie dagen vertrek ik naar Antwerpen. 

Was er eerst nog ongeloof, een gevoel van opluchting, een soort van blijdschap. Eindelijk een lichtpuntje. Weer de mogelijkheid om na 16 maanden verder te denken dan de muren van je slaapkamer of de laatste vier maanden de muren van je ziekenhuiskamer, maakt het nu plaats voor onzekerheid. Het voelt als een redding, eindelijk weer iets van perspectief, toch voelt het ook definitief, als een laatste redmiddel… wat als… 

moodswings 
Eerst maar beginnen met het maken van lijstjes. Wat gaat er mee naar Antwerpen. Wat heb ik nog nodig en wat kan er naar huis. 

Naar huis… het gevoel overvalt me. Een gevoel dat ik vier maanden lang heb uit kunnen zetten, omdat er geen andere mogelijkheid was, ik had geen keuze. Nu ik hier weg ga rollen de tranen over mijn wangen… thuis. Wat zou ik graag naar huis gaan. Samen kunnen zijn. Samen wakker worden. Tegen elkaar aankruipen op de bank. En oh wat zal ik de poezen helemaal plat knuffelen, als ze dat tenminste gelijk toelaten, zo eigenwijs zijn ze dan ook wel weer. Zie nu dat gevoel maar weer uit te zetten. Er valt genoeg te regelen, dat helpt. 

Afstemmen met de zorgverzekeraar. Zorgen voor de juiste papieren. Welke kleren neem ik mee. Wat heb ik nog nodig. De eerste tassen worden heen en weer gesjouwd van en naar het ziekenhuis. Beetje bij beetje komt het overzicht. Vrijdag hadden wij een laatste gesprek met mijn behandelaar. Dinsdag volgt nog de overdracht van de medicijnen die ik gebruik. 

Nog een laatste bezoek van broer, zussen, schoonouders. Een kaartje met sterkte. En de kamer raakt leeg.

Dinsdagochtend rijdt er om 10.00u een ambulance voor en begint de reis naar het onbekende…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s