quote why I am online  

” Dat ik berichten op mijn blog plaats of actief ben op Twitter, wil niet zeggen dat het beter met mij gaat. Ik heb veel pijn. Maar ik heb de keuze of zielig te gaan huilen of proberen om mijzelf af te leiden. Berichten plaatsen die bemoedigend kunnen zijn voor anderen. Of als steuntje in de rug voor mijzelf in hoe ik de tijd doorkom met zoveel pijn.” 

Deze tekst verwoord precies hoe ik mij voel. Mijn blog en Twitter zijn op dit moment mijn enige lijntje met ‘buiten’ en dat wil ik graag houden. Dan heb ik in elk geval nog niet het gevoel dat de wereld compleet aan mij voorbij gaat. 

Door het bijhouden van de korte (nieuws)berichten blijf ik op de hoogte en zorg ik dat ik wat anders lees en kan overdenken dan alleen maar mijn eigen gedachten. 

Ik kan delen hoe ik mij voel en waar ik sta in mijn ziekteproces. De mensen die dichtbij staan kunnen mij zo volgen. Ook geeft het beschrijven wellicht herkenning aan mensen die in een soortgelijke situatie zitten. Die steun haal ik uit reacties op een blog, of door het plaatsen van een mooie quote op Twitter. Als mijn berichten worden gedeeld, of mensen gaan mij volgen, dan geeft dat een glimlach. Delen is confronterend maar ook relativerend, het verbindt en verlicht.  

 

Een gedachte over “One minute at a time

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s