one combined convenient dose medication 

Mijn opnamedoel was het afbouwen van het medicijn Lorazepam, om daarna bij een andere kliniek opgenomen te worden om o.a. mijn inspanning en belastbaarheid weer op te bouwen. Dat is inmiddels alweer vijf en halve week geleden (!!)

Ironisch genoeg slik ik nu meer medicijnen dan toen ik werd opgenomen. ‘Gelukkig’ wel met een belangrijk verschil; bij deze medicatie die ik nu slik treedt geen gewenning op zoals bij het slikken van ‘-pammetjes’. 

Bij het afbouwen van de Lorazepam is de rechterkant van mijn lijf op een gegeven moment in spierspasmen geraakt. Wat doet dat onbeschrijflijk zeer. Net of de zenuwen door je grote teen uit je rug worden getrokken….bbrrr 

Verder afbouwen van de Lorazepam was niet meer verantwoord. Ik slikte de Lorazepam niet voor angst of inslaapproblemen, daar slik ik anti-depressiva voor. Lorazepam dempte wel, maar was voor mij vooral een spierverslapper. Onderliggende neurologische problemen zijn nu bevestigd. We zijn nu bezig om mijn lijf weer stabiel te krijgen, zonder spasmen, onwillekeurige spiersamentrekkingen en bijbehorende zenuwpijnen. Daarvoor slik ik nu, nog naast de Lorazepam, medicijnen voor de zenuwpijn en spierverslappers. Het instellen op de spierverslappers gaat met kleine stappen de goede kant op. Na het slikken ervaar ik een ‘wat fijn, ik merk effect’- moment, daarna volgen alsnog de spiersamentrekkingen en zenuwpijn en is het ‘damn, het werkt nog niet genoeg’- moment. Na een goede vijf weken werkt de pijn uitputtend. Ik slaap niet langer dan anderhalf uur aaneen. Ook ’s nachts niet. De pijn zorgt voor een soort adrenaline in je lijf, waardoor je niet tot rust komt. Pijn en structureel zo kort en slecht slapen, is geen goede combinatie. Aansterken lukt dan ook niet. Vanaf vandaag gaan we de avonddosis verhogen, om te kijken of ik daarop een betere nacht kan maken. Let it be! 

Een gedachte over “Medicijnen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s