anxiety is a heavy rock 
ANGST 

Iedereen herkent wel een gevoel van angst. Slaat de schrik je om het hart. Moet je even slikken. Beneemt je de adem. Een koude rilling of je voelt het in je maag. De schrik in de benen of een gil van angst als je schrikt. 

Wanneer je lichaam je beetje bij beetje in de steek laat, slaat de angst toe. De angst voor het onzekere, het onbekende. Wat gaat er nog meer uitvallen? 

Wat kan ik nog zelf blijven doen. Als ik maar kan blijven zien. Dat mijn zicht steeds slechter wordt vind ik het meest beangstigend, laat het alsjeblieft niet donker blijven als ik mijn ogen open.

Door intensieve haptotherapie ben ik de angst gaan voelen. Door oefeningen, drukpunten en voelen van de angst als samengebalde knopen in je lijf. Dat is heftig en laat ik de ene keer makkelijker toe dan de andere keer. 

De angst zit in mijn lijf. Het hoopt zich op en soms moet het er echt uit, krijg ik het er letterlijk benauwd van. Door dan de angst te durven voelen, flink te huilen, te hyperventileren of zo naar en misselijk te zijn, zonder dat ik in paniek raak, dan kan de angst er zijn. Het lucht op. Het geeft letterlijk weer lucht en het is minder benauwend. 

Door de haptotherapie kan ik de angst toelaten, zonder mijzelf erin te verliezen.

Een gedachte over “Anxiety is a heavy rock

  1. Goedemorgen , kind kind toch de angst slaat mij ook letterlijk om mijn hart ik weet ook niet waar het heen gaat laten we alsjeblieft hopen dat je staks nog wel wat zelf kan dikke kus tot straks

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s