Een wereldprimeur voor het onderzoeksteam van professor Floris Wuyts. Tot nog toe gingen wetenschappers er vanuit dat enkel het evenwichtsorgaan het evenwicht bepaalt. Dat lijkt dus niet. De ontdekking kan van belang zijn voor medische opvolging voor mensen met evenwichtsstoornissen. Deze werden voorheen toegeschreven aan het evenwichtsorgaan of aan problemen met het binnenoor. 

“Heel wat duizeligheidsproblemen hebben we tot nu toe toegeschreven aan effectief het evenwichtsorgaan en problemen met het binnenoor. Nu verlegt de klemtoon zich deels naar de hersenen, naar het gebied van het evenwichtsorgaan, van het evenwicht in het algemeen.”

Een doorbraak voor evenwichtspatiënten. Dat kan in de toekomst remedies opleveren voor mensen die motorische problemen hebben of evenwichtsstoornissen.  

Bekijk het nieuwsitem van 18 mei 2015 op deredactie.be


Het AUREA, het evenwichtslaboratorium van het UZA, staat wereldwijd bekend om zijn expertise. Zowel de ESA als de NASA, de Europese en de Amerikaanse ruimtevaartorganisaties, werken er graag mee samen. En als er ooit mensen op Mars rondlopen, zal het AUREA daarin een rol hebben gespeeld.

Lees meer over het onderzoek; AUREA: op zoek naar evenwicht en astronauten. 

 • Verschenen in magUZA # 79        januari 2010
 • Geef een reactie

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

  Google photo

  Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

  Verbinden met %s