Jeetje… weer een jaar voorbij en wat voor een jaar… ik kan wel zeggen dat ik dankzij haptotherapie het jaar weer door heb kunnen komen. Wat is haptotherapie? Daar ga ik zeker nog een blog over schrijven, maar het is na het lezen van deze blog wellicht al wat duidelijker.

Opgeven kan ik niet, of is dat raar als ik dat zo schrijf. Intens dankbaar dat ik mijn lijf zo heb leren kennen. Dat geeft een soort zekerheid die de angst de baas is, niet al-tijd, maar ik word nu niet meer zo doordrongen van angst dat het zich vastklampt en letterlijk benauwd maakt.
Nu is er vooral verdriet. Verdriet ook om de onmacht en het besef dat ik er zelf echt alles aan probeer te doen, met nog geen zicht op stabilisatie of verbetering. Dat maakt soms loodzwaar- en nu?

Dat ik ben gaan schrijven geeft ruimte en verlicht, dat ik op Social Media actief ben zorgt dat ik bij blijf en nog met mijn gedachten in de wereld sta. Dat ik daardoor veel begrijp, maakt het niet makkelijker.
Soms voedt dat de afstand tussen mijn denken en voelen en doet het bijna zeer. In mijn denken nog dezelfde persoon, in mijn doen een schril contrast. Dat botst maar is ook een houvast.

Op zoek naar herstel, stabiliteit, balans en toch iets van duidelijkheid voor gerichte behandeling. In duidelijkheid zit een zekerheid die ik waarschijnlijk niet zal vinden, dat verscheurt me vanbinnen. Opgeven voelt als verliezen en ik wil mijzelf niet (meer) verliezen.

Waiting hurts. Forgetting hurts. But not knowing wich decision to take is the worst of suffering. -Paulo Coelho

Ik mis mijzelf en hoop dat 2015 een jaar mag zijn waar ik beetje bij beetje mijzelf weer ga vinden.
Niet voor 100% die illusie heb ik niet meer, maar dat ik weer vol kan genieten, lachen, ontdekken, nieuwsgierig en enthousiast kan zijn met mijn beperkingen…

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/ecd/70020681/files/2014/12/img_9926-0.jpg

Haptotherapie is de laatste jaren voor mij een rode draad geweest. Een zoektocht om mijn lijf te leren voelen en gevoelens te leren herkennen. Met mijn gedachten ben ik altijd al tien stappen verder geredeneerd, geanalyseerd en uitgedacht, maar ga daarbij compleet voorbij aan mijn lijf, waar de gevoelens zich opstapelen.

Uitspraken die ik voorbij hoorde komen en waarbij ik dacht; dat is het haptotherapie voor mij is denken in schakeringen, voelen en toelaten

Ilse de Lange op de vraag van Humberto bij RTL Late Night; ‘ben je als muzikant gevoeliger?’
“Ik ben supergevoelig, mijn voelsprieten staan uit en als muzikant ben ik constant bezig met het analyseren van mijn gevoel. Ik denk in schakeringen en sta zo in contact met mijzelf.”

18 mei een rouwtherapeut beantwoordt de vraag ‘Hoe werkt rouwverwerking?’
“Het heeft te maken met hoe je brein werkt, maar ook je persoonlijkheid en hoe je bent opgevoed. Het is belangrijk dat de film duidelijk moet zijn, van voor naar achter. Je moet een realistisch aannemelijk beeld kunnen maken om het los te kunnen laten, anders blijft de onzekerheid.”

Wat is haptotherapie?

3 gedachten over “Haptotherapie als rode draad

 1. Attractive section of content. I just stumbled upon your website and in accession capital to assert that I get in fact enjoyed account your blog posts. Any way Ill be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently rapidly.

  Liked by 1 persoon

 2. Lieve schat. Alles heeft zijn tijd en eens, wat ik voor jou hoop is dat in 2015, vind jij jezelf weer terug en kunt dan weer één worden met jezelf.
  Er zit voldoende kracht en doorzettingsvermogen in jou om te kunnen accepteren, loslaten en weer kunnen ‘zijn’.
  Jij bent!
  xx

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s