Probeer maar eens de gedachten los te laten en te vergelijken met ‘wat was’ wanneer het verschil zo groot is

Wanneer ‘niets doen’ niet in je zit, kun je ook niet ‘niets doen’, dan ben je altijd bezig met ‘iets’; lezen, muziek luisteren tijdens het schoonmaken, recepten uitzoeken, even op internet. Niets doen heeft dan de betekenis gekregen ‘dat het niet moet’ of ‘niet hoeft’, gewoon lekker niets doen. Je doet eigenlijk altijd wel iets.

Dat besef je pas op het moment dat je dagen, weken op bed ligt en je wilt niets. Je kunt geen muziek luisteren, geen geluid verdragen. Je kunt niet lezen, de letters dansen voor je ogen. Je wilt alleen maar … niets.

Opdrachten, vergaderingen, vereniging, lesgeven, huishouden, nieuwe recepten uit proberen, bakken, wandeltochten, uit eten gaan, ondertitelen, theater, studie – alles vol overgave en enthousiasme, nieuwsgierigheid en betrokkenheid, beleven en leven

Nu staat er al een week een kerstboom in huis, in afwachting van zijn versiering. De lampjes hangen erin, net als een klein houten engeltje in de top en één grote kerstbal met een mini-kerststal. Of de rest nog wordt versierd kan ik niet beloven, ik stel mijzelf elke dag het doel de kerstboom te versieren, het is nog niet gelukt.
Wat doe ik dan een hele dag?
(bijna) niets…

IMG_9892-0.JPG

Een gedachte over “Planning to be productive…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s