The day after de MRI-scans

Inmiddels alweer twee dagen verder…de MRI-scans zijn achter de rug. Ik heb mij er kranig doorheen weten te slaan. De mensen op de afdeling Radiologie waren erg betrokken, dat was fijn. Bij de eerste twee MRI-scans kreeg ik die extra capsule om mijn hoofd. De ene scan duurde 20 minuten, de ander 15 minuten. De eerste 35 minuten overleefd.
Er zat anderhalf uur tussen de volgende twee scans, tijd genoeg om bij mijn schoonouders langs te gaan. Dankbaar gebruik gemaakt van het bed en ik ben zowaar nog in slaap gevallen ook, dat deed even goed!
Op naar de laatste twee MRI-scans. Ik kreeg eerst de scan van mijn nek. Die had ik nog niet eerder gehad. Dan krijg je een soort nekkraag om, om je nek te stabiliseren. Mijn verwachting was, dat ik ook tussen deze twee scans even eruit werd gehaald. Dat was niet het geval. Dit was 35 minuten constant 120dB en die laatste serie was net te lang. Dat was echt heel pittig.
Blij met mijn voorbereidingen, de extra medicijnen, het delen op mijn blog en het feit dat ik mijn zwemdoppen op maat in kon doen. Ik had met mijzelf afgesproken dat ik al voordat ik de tunnel in zou gaan, mijn ogen dicht zou doen en ze niet meer zou openen. Dan zou ik die paniek in de tunnel niet ervaren en dat is gelukt. Door bepaalde ademhaling- en houdingstechnieken van de haptotherapeut niet in paniek geraakt, dat doet mij goed.
Naar huis gegaan en zes uur geslapen. Gister een dag met een zeurend hoofd, zere kaak en oorpijn en suizen van heb ik jou daar. Vandaag is het zeurende hoofd weg, de kaak en de oorpijn, het suizen zijn nog aanwezig, maar ja, dat kan bijna niet anders na 70 minuten ‘horror.’
Beetje bij beetje zal het geluid van het bonken, piepen en ratelen weg gaan en hopelijk wordt het suizen dan ook minder. Vandaag kon ik alweer wat beter geluid verdragen. Dan is het zó fijn om in bed te kruipen en zo weinig mogelijk te horen, alleen je eigen herrie in je hoofd is dan al genoeg…

zwemdoppen op maat
zwemdoppen op maat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s