“The harder you work, the harder it is to surrender.”
   – Vince Lombardi 

Vanmiddag heeft de huisarts gebeld. Hij heeft contact gehad met de neuroloog.

De neuroloog denkt niet dat mijn klachten, de ‘aanval van gister’; de pijn in de onderrug toen ik ging liggen met stekende pijnen vanuit mijn onderrug naar mijn kuit en uiteindelijk wegtrekt, uitstraling rechterarm en vallend oog, vanuit het ruggenmerg/hersenvocht komen. Dat was mijn zorg vanwege eerdere ‘lekkende’ lumbaalpuncties.

Hij heeft overleg gehad met de neuroloog op gebied van MS die het team is komen versterken. Die komt tot dezelfde conclusie; allemaal net niet. Daar kijk ik niet van op- ze volgt dezelfde protocollen- zucht-

De neuroloog en KNO zien graag de evenwichtsonderzoeken wel plaatsvinden volgende week. Anders blijft dat onduidelijk, mocht het vestibulair zijn kan er wellicht behandeling mogelijk zijn. Is het neurologisch heb ik daar geen ‘logisch gevolg’ op in de zin van behandeling.

De neuroloog stelt een MRI scan voor van mij hoofd, dat is alweer bijna twee jaar geleden. Er is nog nooit een MRI scan van mijn rug gemaakt, dus ik heb gevraagd of dat dan ook niet kan.

Wanneer volgende week de onderzoeken bij KNO zijn geweest, de MRI naar verwachting binnen twee weken, dan wordt er gezamenlijk overlegd wat de mogelijkheden zijn.

Ik heb aan de huisarts gevraagd hoe hij erin stond wat de evenwichtsonderzoeken betreft; ” Daar twijfel ik geen seconde over, die zou ik zeker doen, anders blijft dat onduidelijk en kom je niet verder”

En nu….. ze zeggen dat er een belangrijk verschil is tussen opgeven en loslaten. Het voelt voor mij allebei als het verliezen van houvast, met dat verschil dat je het bij opgeven, los laat en geen strijd meer levert, maar dat je bij loslaten het houvast kwijt bent, je hebt geen bodem of geen basis en juist enorm vecht om je ergens aan vast te houden.
Het verschil tussen moedeloos verloren en volhouden

… ik weet het even niet meer. Vanuit alles wat ik voelde een brief opgesteld met het verzoek te gaan kijken naar behandeling en ik heb geen enkele reactie ontvangen. Het is dat mijn huisarts mij ziet liggen en denkt ‘er moet wat gebeuren’ en dit is de uitkomst.

Moet ik nu zeggen; ik wil geen onderzoeken, dan sluit ik behandeling ook uit, want zij stellen eerst onderzoeken om dan te bespreken wat de mogelijkheden zijn….. I’m going slidly mad..

De huisarts gaf aan wel bereidheid te zien en horen bij de neuroloog, dat dan wel. Nu nog richting patient :-/

Even laten bezinken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s