Een hooikoortsreactie bij het eten van een meloen, het kan echt! Eigenlijk reageert je lichaam dan in plaats van op de pollen bij hooikoorts, op voedingsmiddelen. Gelukkig bij mij niet levensbedreigend, maar het kan toch erg lastig en vervelend zijn!

Het seizoen van het fruit is daar en als je daarvan houdt is het heerlijk! Als je ervan houdt en je kunt het niet eten, zonder een allergische reactie te krijgen kan het erg vervelend zijn. Sinds vorig jaar reageer ik op steeds meer voedingsmiddelen. En dan echt in de breedste zin van het woord, van kersen, aardbeien, banaan, tot kerrie, komkommer en wortel. De reacties variëren van wat kleine blaasjes op de lippen en gehemelte. Jeukende neus en klieren van neus tot de oren, tot dikke lippen en het opzwellen van keelslijmvlies.

Nu toch even naar die meloen. Ik was op zoek naar een leuk plaatje en het eerste wat ik lees is ‘de meloen is familie van de komkommer’ …aha… vandaar mijn reactie, want ik reageer ook allergisch op een komkommer. De meloenen waren in de reclame, 1 + 1 gratis. Ik wist niet of ik zou reageren op een meloen, dus maar proberen.
Met het aansnijden van de meloen kreeg ik al een jeukende neus… oh oh. En ja hoor. Na een paar stukjes meloen voel ik wat blaasjes komen op mijn lip. Vervolgens breidt de reactie zich uit en zit ik met enorm jeukende klieren van mijn neus tot aan mijn oren en ga ik niezen. Al met al valt het verder gelukkig mee, het is even vervelend. Het is eigenlijk een hooikoortsreactie, maar dan op een meloen. Een mens kan toch raar in elkaar zitten!
Het wordt pas lastig wanneer je op zo veel voedingsmiddelen reageert, dat je echt alles moet aanpassen. Ondertussen is het duidelijk geworden, via de allergoloog en verschillende onderzoeken, dat ik last heb van het Paraberksyndroom, het burning mouth syndrome en een immuunsysteem wat steeds minder functioneert. Een van mijn volgende blogs zal ik gaan wijden aan deze allergieën en kruisreacties daarop.  In de bijlage alvast wat informatie Kruisallergie bij Pollen en Voedingsmiddelen

afbeelding allergie

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s